Ga terug
Risotto met doperwtjes, dragon en Walnootolie

Risotto met doperwtjes, dragon en Walnootolie

José van Mil
Vegetarische Risotto. Gebruik voor een 100% vegetarische risotto een harde kaas die is gemaakt met een niet-dierlijk stremsel!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 3 el Augustin’s Franse of Griekse Olijfolie
  • 20 g verse dragon + extra ter garnering of 1/2 el gedroogde dragon
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g gedopte doperwten liefst vers, desnoods diepvries
  • 400-600 ml groentebouillon liefst zelf getrokken
  • 200 g risottorijst
  • 6 el geschaafde Parmezaanse kaas
  • vers gemalen zwarte peper & zout

Instructies
 

  • Hak de dragon fijn; pel en snipper de ui en knoflook.
  • Kook de doperwtjes 5 minuten in kokend water en giet ze af.
  • Breng de groentebouillon aan de kook.
  • Verwarm in een andere diepe pan de Olijfolie en bak de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak tot de
  • korrels glazig zijn. Voeg 1/4 van de dragon en de warme doperwtjes toe. Roer 3/4 van de bouillon erdoor en breng al roerende aan de kook. Schenk er telkens als de bouillon door de rijst is opgenomen, wat meer hete bouillon bij.
  • Alsmaar blijven roeren. Voeg telkens bouillon toe tot de rijst gaar, maar nog wel stevig is. De risotto mag lekker vochtig blijven.
  • Roer er 4 el Parmezaan door.
  • Proef en breng op smaak met versgemalen peper en zout en 2-3 el Walnootolie. Leg een deksel op de pan en laat 3 minuten staan.
  • Verdeel over warme diepe borden, strooi de rest van de kaas en dragon erover en schenk er nog een klein beetje Walnootolie over.

Notities

Tip: Vervang doperwtjes door dubbel gedopte tuinbonen en de dragon eventueel door salie of tijm.
 
 

Selecteer de walnootolie van jouw smaak: Licht, Regulier of Intens. Kies vervolgens de hoeveelheid: 100 of 250 ml. Of een blik van 500 of 1000 ml. Bestel wat gepelde of ongepelde walnoten mee!

Trefwoord veganistisch, vegetarisch, walnootolie