Ga terug
Coquille en Walnootolie

Coquille-carpaccio met sinaasappel en Walnootolie

José van Mil
Coquille-carpaccio met sinaasappel en Walnootolie
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Gang voorgerecht
Keuken Frans, Mediterraan
Porties 4 porties

Equipment

  • zesteur (of een scherp glad mesje)

Ingrediënten
  

  • 3 stuks grote perssinaasappelen
  • ½ tl gladde Franse mosterd
  • vers gemalen witte peper & grof zout
  • 8 stuks Sint Jacobsschelp-vlees (Noix de Saint Jacques)
  • 1 handje verschillende kiemplantblaadjes (cress) of kleine slablaadjes
  • 6 eetlepels Augustin’s Walnootolie Licht of Regulier

Instructies
 

  • Trek met de zesteur lange dunne reepjes van de schil van de sinaasappelen. Pers de sinaasappelen uit.
  • Breng het sap met de reepjes schil aan de kook en laat koken tot ongeveer de helft van het sap is verdampt. Roer er de mosterd en wat peper en zout door. Laat afkoelen.
  • Snijd vlak voor het opdienen de Sint Jakobs-nootjes in plakken. Verdeel ze met de kiemplantblaadjes (cress) en/of slablaadjes over 4 borden.
  • Roer 6 el Walnootolie door het ingekookte sinaasappelsap. Proef en breng de dressing eventueel verder op smaak.
  • Schep de dressing over het schelpvlees. Bestrooi met nog wat peper & zout. Spuit er eventueel toefjes sinaasappelmayonaise tussen.

Notities

Walnootmayonaise

Maak Walnootmayonaise met Augustin’s Walnootolie en ingekookt sinaasappelsap volgens het recept uit ons archief.
 
 

Selecteer de walnootolie van jouw smaak: Licht, Regulier of Intens. Kies vervolgens de hoeveelheid: 100 of 250 ml. Of een blik van 500 of 1000 ml. Bestel wat gepelde of ongepelde walnoten mee!

Trefwoord sinaasappel, vegetarisch, vis