Ga terug
Pompoensoep met walnootolie

Pompoensoep met walnootolie

José van Mil
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, voorgerecht
Keuken Frans, Italiaans, Mediterraan

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 750 gram pompoen
  • 2 stuks moesappels
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie Augustin's Franse of Griekse
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 laurierblad
  • 1 takje rozemarijn
  • peper & zout
  • Augustin’s Walnoten gepeld
  • Augustin's Walnootolie Licht, Regulier of Intens

Instructies
 

  • Schil de pompoen en snijd hem in stukjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verwarm een scheutje van de Olijfolie in een diepe soeppan en bak hierin de ui en pompoen al omscheppende gedurende 4 minuten op een vrij laag vuur. Voeg de knoflook, appel en het kerriepoeder toe en bak nog een minuutje.
  • Schenk er 1 ¼ l water bij. Voeg het laurierblad, de rozemarijn en wat peper & zout toe.
  • Kook op een vrij hoog vuur tot de pompoen goed zacht is (20-30 minuten). Verwijder rozemarijn en laurierblad.
  • Pureer de soep met de staafmixer. Voeg 6 el Walnootolie toe. Proef en breng op smaak met peper & zout. Verdeel over kommen en schenk in elk nog wat Walnootolie.
  • Garneer met kort gebakken, grof gehakte Walnoten gepeld en grof gehakte kruiden of kiemplantblaadjes (cress).

Notities

Tip: Deze soep kan ook koud geserveerd worden.
 
 

Selecteer de walnootolie van jouw smaak: Licht, Regulier of Intens. Kies vervolgens de hoeveelheid: 100 of 250 ml. Of een blik van 500 of 1000 ml. Bestel wat gepelde of ongepelde walnoten mee!

Trefwoord pompoen, veganistisch, vegetarisch, walnootolie