Schil de pompoen en snijd hem in stukjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
Verwarm een scheutje van de Olijfolie in een diepe soeppan en bak hierin de ui en pompoen al omscheppende gedurende 4 minuten op een vrij laag vuur. Voeg de knoflook, appel en het kerriepoeder toe en bak nog een minuutje.
Schenk er 1 ¼ l water bij. Voeg het laurierblad, de rozemarijn en wat peper & zout toe.
Kook op een vrij hoog vuur tot de pompoen goed zacht is (20-30 minuten). Verwijder rozemarijn en laurierblad.
Pureer de soep met de staafmixer. Voeg 6 el Walnootolie toe. Proef en breng op smaak met peper & zout. Verdeel over kommen en schenk in elk nog wat Walnootolie.
Garneer met kort gebakken, grof gehakte Walnoten gepeld en grof gehakte kruiden of kiemplantblaadjes (cress).
Selecteer de walnootolie van jouw smaak: Licht, Regulier of Intens. Kies vervolgens de hoeveelheid: 100 of 250 ml. Of een blik van 500 of 1000 ml. Bestel wat gepelde of ongepelde walnoten mee!