Ga terug
asperges met walnootolie

Gegrilleerde asperges met Walnootolie

José van MIl
Gegride asperges met Walnootolie
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, voorgerecht
Keuken Frans, Italiaans, Mediterraan
Porties 4 personen

Equipment

  • grilpan
  • grilplaat

Ingrediënten
  

  • 24 stuks asperges witte of groene
  • Augustin's Walnootolie Licht, Regulier of Intens
  • zwarte peper grof gemalen
  • zeezout grof

Instructies
 

  • Snijd de houtige onderkanten van de asperges. Schil witte asperges.
  • Grilleer de asperges in een gloeiendhete grilleerpan, of op een grilleerplaat, of op de barbecue in 5-10 minuten lichtbruin en gaar. Grilleertijd varieert afhankelijk van de dikte van de asperges en of je ze een beetje stevig of juist heel gaar wilt hebben. Regelmatig keren.
  • Leg de asperges op de borden.
  • Dressen met wat Walnootolie.
  • Maal er wat peper & zout over

Notities

Tip: Gegrilleerde asperges zijn ook heerlijk met Walnootoliemayonaise!
 

Selecteer de walnootolie van jouw smaak: Licht, Regulier of Intens. Kies vervolgens de hoeveelheid: 100 of 250 ml. Of een blik van 500 of 1000 ml. Bestel wat gepelde of ongepelde walnoten mee!

Trefwoord asperges, snel, vegan, vegetarisch, walnootolie