Risotto met doperwtjes, dragon en Walnootolie
José van Mil
Vegetarische Risotto. Gebruik voor een 100% vegetarische risotto een harde kaas die is gemaakt met een niet-dierlijk stremsel!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
- 3 el Augustin’s Franse of Griekse Olijfolie
- 20 g verse dragon + extra ter garnering of 1/2 el gedroogde dragon
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 g gedopte doperwten liefst vers, desnoods diepvries
- 400-600 ml groentebouillon liefst zelf getrokken
- 200 g risottorijst
- 6 el geschaafde Parmezaanse kaas
- vers gemalen zwarte peper & zout
Hak de dragon fijn; pel en snipper de ui en knoflook.
Kook de doperwtjes 5 minuten in kokend water en giet ze af.
Breng de groentebouillon aan de kook.
Verwarm in een andere diepe pan de Olijfolie en bak de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak tot de
korrels glazig zijn. Voeg 1/4 van de dragon en de warme doperwtjes toe. Roer 3/4 van de bouillon erdoor en breng al roerende aan de kook. Schenk er telkens als de bouillon door de rijst is opgenomen, wat meer hete bouillon bij.
Alsmaar blijven roeren. Voeg telkens bouillon toe tot de rijst gaar, maar nog wel stevig is. De risotto mag lekker vochtig blijven.
Roer er 4 el Parmezaan door.
Proef en breng op smaak met versgemalen peper en zout en 2-3 el Walnootolie. Leg een deksel op de pan en laat 3 minuten staan.
Verdeel over warme diepe borden, strooi de rest van de kaas en dragon erover en schenk er nog een klein beetje Walnootolie over.
Tip: Vervang doperwtjes door dubbel gedopte tuinbonen en de dragon eventueel door salie of tijm.
Selecteer de walnootolie van jouw smaak: Licht, Regulier of Intens. Kies vervolgens de hoeveelheid: 100 of 250 ml. Of een blik van 500 of 1000 ml. Bestel wat gepelde of ongepelde walnoten mee!
Trefwoord veganistisch, vegetarisch, walnootolie