800gramboerenkool (of Cavolo Nero)gesneden en gewassen
1ui
1teentjeknoflook
OlijfolieAugustin’s Griekse of Franse
100 gramAugustin’s Walnotengepeld
2eetlepelsgrove mosterd
3eetlepelsbalsamico-azijn
200gramromige verse geitenkaas
7eetlepelsAugustin's WalnootolieLicht, Regulier of Intens
Instructies
Schil en snijd de aardappelen in kwarten. Breng ze in een laagje koud water met wat zout aan de kook en kook ze (met deksel) in 20 minuten gaar. Voeg als de aardappelen 5 minuten hebben gekookt de boerenkool (of Cavolo Nero) aan de pan toe en kook die de laatste 15 minuten mee.
Pel en snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Hak de Walnoten gepeld grof. Bak de ui in een scheutje Olijfolie 4 minuten op een matig vuur. Zet het vuur onder de ui hoog, voeg de knoflook en grof gehakte Walnoten gepeld aan de ui toe en bak 1-2 minuten mee.
Giet het vocht van de gaargekookte aardappelen met boerenkool (of Cavolo Nero) af. Stamp fijn. Roer het ui-knoflook-notenmengsel, de mosterd en de azijn erdoor. Verkruimel de geitenkaas erover, schenk er 6 el Walnootolie bij en schep goed door elkaar. Proef en breng op smaak met peper & zout.
Schep op 4 borden, maak een kuiltje in de stamppot en schenk er een beetje Walnootolie in.
Selecteer de walnootolie van jouw smaak: Licht, Regulier of Intens. Kies vervolgens de hoeveelheid: 100 of 250 ml. Of een blik van 500 of 1000 ml. Bestel wat gepelde of ongepelde walnoten mee!