Ga terug
Knolselderijsoep met Walnootolie

Knolselderijsoep met Augustin's Walnootolie

José van Mil
Knolselderijsoep met Augustin's Walnootolie. Warm of koud te serveren.
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, voorgerecht
Keuken Frans, Italiaans, Mediterraan

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 750 gram Knolselderij 1 kg met schil
  • 1 stuk ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Olijfolie Augustin's Franse
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 laurierblad
  • 3 takjes tijm
  • peper & zout
  • 2 stuks sinaasappelen
  • Augustin’s Walnoten gepeld
  • 8 eetlepels Augustin's Walnootolie Licht, Regulier of Intens

Instructies
 

  • Snijd de knolselderij in stukjes. Houd een stukje achter voor de garnering.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verwarm een scheutje van de Olijfolie in een diepe soeppan en bak hierin de ui en knolselderij al omscheppende gedurende 4 minuten op een vrij laag vuur. Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe en bak nog een minuutje.
  • Schenk er 1 1/4 l water bij. Voeg het laurierblad de tijm, wat peper & zout toe. Rasp de sinaasappelschil op een fijne rasp boven de pan, maar bewaar een deel van de schil voor de garnering. Pers de sinaasappels uit en voeg het sap toe.
  • Kook op een vrij hoog vuur tot de selderij goed zacht is (20-30 minuten). Verwijder de tijm en het laurierblad.
  • Pureer de soep met de staafmixer. Voeg 6 el Walnootolie toe. Proef en breng op smaak met peper & zout. Verdeel over kommen en schenk over elke kom nog wat Walnootolie.
  • Garneer met de grof gehakte en kort gebakken Walnoten gepeld, en met flinterdunne sinaasappelschil- en knolselderijreepjes.
  • Strooi er eventueel wat shiso purple-kiemplantblaadjes over. Geef er smalle sneetjes geroosterd Turks brood (pide) of ander brood bij.

Notities

Tip: Deze soep kun je ook met Augustin’s Franse of Griekse Olijfolie afmaken.
 
 

Selecteer de walnootolie van jouw smaak: Licht, Regulier of Intens. Kies vervolgens de hoeveelheid: 100 of 250 ml. Of een blik van 500 of 1000 ml. Bestel wat gepelde of ongepelde walnoten mee!