Walnootolie vinaigrette

Walnootolievinaigrette
Walnootolievinaigrette

Walnootolievinaigrette

José van Mil
Serveer bij gegrilleerde, gepofte of gepocheerde groenten; over groene of gemengde salades; over aardappelsalade van nieuwe aardappelen; over gewone of zoete aardappelen; of meng door salade van rauwe of gekookte bietjes. Deze Walnootolievinaigrette is ook niet te versmaden bij warme bietjes, carpaccio, hoofdkaas (zult, preskop), ossentong en hersentjes!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Bijgerecht, Salade, voorgerecht
Keuken Frans, Italiaans, Mediterraan
Porties 4 porties

Ingrediënten
  

  • 1 deel zachte azijn (bv. sherry- of balsamicoazijn)
  • mosterd
  • suiker
  • fijngehakte groene kruiden vers
  • fijngehakte sjalot, knoflook of walnoot optioneel
  • peper & zout
  • 3 delen Augustin's Walnootolie Licht, Regulier of Intens

Instructies
 

  • Meng de azijn of het vruchtensap met wat mosterd, beetje suiker, fijngehakte verse groene kruiden eventueel wat fijngehakte sjalot, geperste knoflook of stukjes walnoot.
  • Voeg wat peper & zout toe en roer de olie erdoor.
  • Proef en breng op smaak.

Notities

Tip: Scherp zuur combineert niet goed met Walnootolie. Gebruik als zuurtje in een Walnootolievinaigrette dus een zachte azijn of MILD-zuur vruchtensap. Ingekookt wordt verse sinaasappelenap minder zuur en de smaak wordt er heerlijk vol van, wat ideaal is voor een Walnootolievinaigrette. Meestal is het erg lekker om ook wat zoets aan de vinaigrettes toe te voegen.
Variatie: Heerlijk over zacht-gegaarde jonge prei (warm, lauw of koud) en gemengde of groene salades, maar ook over carpaccio van bietjes, zalm of gerookte heilbot.
 

Selecteer de walnootolie van jouw smaak: Licht, Regulier of Intens. Kies vervolgens de hoeveelheid: 100 of 250 ml. Of een blik van 500 of 1000 ml. Bestel wat gepelde of ongepelde walnoten mee!

Trefwoord gezond eten, snel, vegan, veganistisch, vegetarisch, vinaigrette