• Home-assortiment
    Augustin's Amsterdam olie assortiment

Augustin’s brengt de zuidelijke boerenmarkten thuis bij de chef-kok

Uit geselecteerde agrarische kwaliteitsgrondstoffen van  enkelvoudige herkomst (‘single origin’), produceert Augustin’s Amsterdam op ambachtelijke wijze oorspronkelijke producten, zoals de Nederlandse chef-kok en de bevlogen thuiskok die van de zuidelijke boerenmarkten kennen, en levert die direct en indirect aan de professionele en hoogwaardige keuken: ‘van boer tot bord’.

Voorwaarde voor het succes van een keuken, is een verrassend, afwisselend menu bij een goede prijs‑kwaliteitsverhouding. Het betere restaurant en dito kok zijn dan ook altijd op zoek naar originele kwaliteitsproducten. Op Augustins.nl zijn chefs daarvoor aan het goede adres.

Augustins Walnootolie Amsterdam

Walnootoliën van Augustin’s als delicate tafelolie

‘Kookkunst & Gastheerschap | Kwaliteit, Creativiteit & Vernieuwing’

Kookkunst en gastheerschap zijn een voorwaarde. Oorspronkelijke kwaliteitsproducten, creativiteit en vernieuwing zijn de sleutel tot succes. Voor hun onderscheidende kwaliteitsingrediënten roeien sommige chef-koks zelfs de Weerribben op. Of ze wroeten ervoor in de vruchtbare aarde van de Ardennen. Of ze telen vergeten-groenterassen en langzaam groeiende kruiden in eigen tuin of kas. Allemaal weten ze de betere groothandels en specialistische leveranciers te vinden. En velen hebben hun persoonlijke relaties met plaatselijke kampioenen.

Video: Augustin’s op de Culipers Lunch


Augustin’s Amsterdam, CuliPerslunch 2019, ‘Lekker!’ van Augustin´s Amsterdam op Vimeo.

Plaatselijke kampioenen

Maar lastig wordt het als de bevlogen chef de hand wil leggen op al die verrassende producten en pure smaken van kampioenen-op-afstand, zoals we die ‘s zomers tegenkomen op de zuidelijke boerenmarkten van Frankrijk, Italië, Spanje, Griekenland en Turkije. De weg van boer tot bord is er dan een vol hindernissen, die de drukke chef en de bevlogen thuiskok amper kunnen nemen.

De hele keten

Ieder oogstjaar bezoekt Augustin’s Amsterdam daarom boeren in het zuiden voor de inkoop van smaakvolle en oorspronkelijke kwaliteitsgrondstoffen. Liefst zijn die uniek en komen ze tegemoet aan de trends naar enkelvoudige oorsprong (‘single origin’), raw food, en vegetarisch of veganistisch (‘vegan’).
Dergelijke grondstoffen controleren we, kopen we in, transporteren, en verwerken, verpakken en bewaren we op hoogwaardige wijze, beter dan de boer zelf of de traditionele tussenhandel dat kan.
Vanuit onze klimaat-beheerste opslag, verkopen en transporteren we de mooiste boerenproducten direct en indirect naar de ambitieuze Nederlandse kok en zijn originele keuken. En dat doen we tegen een goede prijs‑kwaliteitsverhouding.

Suggesties met onze walnootolie

Meer recepten op onze Recepten pagina


Walnootolie: Intensiteiten, herkomst en productie

Walnootolie van Augustin’s Amsterdam is er in drie oplopende smaken en intensiteiten, van Licht naar Regulier tot Intens. Enkelvoudige herkomst (‘single origin’): onze walnootoliën produceren we van noten uit de boomgaard ‘La Fontenelle’ in de Franse Périgord Vert (zie deze link voor documentatie). Ze worden gekraakt, geroosterd en koudgeperst in Nederland. De vaten worden klimaatbeheerst bewaard en op bestelling gebotteld in Amsterdam. Kleinere flessen en grotere blikken leveren we rechtstreeks of indirect aan de chef-kok. De walnootoliën van Augustin’s Amsterdam zijn 100% natuurlijk en worden ambachtelijk bereid van ongeroosterde (‘raw food’), lichtgeroosterde of intens-geroosterde walnoten.

Olie-spijscombinaties met de drie intensiteiten Augustin’s Amsterdam Walnootolie Licht, Regulier en Intens

Licht (ongeroosterd)

Rauw geperst uit ongeroosterde noten. Een pure, mild-neutrale, zachte olie. Hartstikke gezonde ‘raw food’.
• Voor het dressen van salades, warme groenten, wortelen en knollen, zoals peultjes, doperwtjes, boontjes, spinazie, aardappel, maïs (-kolven), witte asperges en avocado.

Regulier (lichtgeroosterd)

Geperst uit noten die wat korter op een lagere temperatuur zijn geroosterd. Een zachte olie met een milde, natuurlijke notensmaak.
• Ook geschikt voor het dressen van groene asperges, soepen, pasta, risotto; gepocheerde of gestoomde vis, kip, of kalfsvlees; en rijp, zoet fruit.

Intens (intens-geroosterd)

Geperst uit noten die wat langer op een hogere temperatuur zijn geroosterd. Een uitgesprokener olie met een diepere, intense, maar nog altijd natuurlijke notensmaak.
• Ook geschikt voor het dressen van witlof, (geroosterde) knolselderij, bloemkool (puree), (gepofte) bietjes; knolletjes als (geroosterde) wortelen, spruitjes, zoete aardappel (topcombi!), schorseneren, pastinaak, pompoen en prei; jonge, rauwe tuinbonen met oude kaas; en sorbetijs van zoete vruchten.

Walnootolie bestellen

Vraag een kosteloos proefmonster aan in onze webwinkel, bestaande uit drie pipetten met onze ongeroosterde, kort geroosterde en langer geroosterde walnootoliën, in de smaken ‘licht’, ‘regulier’ en ‘intens’. Of bestel direct onze schenkflessen van 100 en 250 milliliter, of onze schenkblikken van 500 en 1000 milliliter. Combineer de walnootolie met bakjes gepelde noten (200 g) of kilozakken ongepelde noten uit de boomgaard ‘La Fontenelle’ in de Franse Périgord Vert, voor ongekende en harmonieuze menucombinaties (zie ‘Koken met Walnootolie‘).
 

Selecteer de walnootolie van jouw smaak: Licht, Regulier of Intens. Kies vervolgens de hoeveelheid: 100 of 250 ml. Of een blik van 500 of 1000 ml. Bestel wat gepelde of ongepelde walnoten mee!