Augustin’s brengt de zuidelijke boerenmarkten thuis bij de chef-kok
Uit geselecteerde agrarische kwaliteitsgrondstoffen van enkelvoudige herkomst (‘single origin’), produceert Augustin’s Amsterdam op ambachtelijke wijze oorspronkelijke producten, zoals de Nederlandse chef-kok en de bevlogen thuiskok die van de zuidelijke boerenmarkten kennen, en levert die direct en indirect aan de professionele en hoogwaardige keuken: ‘van boer tot bord’.
Voorwaarde voor het succes van een keuken, is een verrassend, afwisselend menu bij een goede prijs‑kwaliteitsverhouding. Het betere restaurant en dito kok zijn dan ook altijd op zoek naar originele kwaliteitsproducten. Op Augustins.nl zijn chefs daarvoor aan het goede adres.

Walnootoliën van Augustin’s als delicate tafelolie
‘Kookkunst & Gastheerschap | Kwaliteit, Creativiteit & Vernieuwing’
Kookkunst en gastheerschap zijn een voorwaarde. Oorspronkelijke kwaliteitsproducten, creativiteit en vernieuwing zijn de sleutel tot succes. Voor hun onderscheidende kwaliteitsingrediënten roeien sommige chef-koks zelfs de Weerribben op. Of ze wroeten ervoor in de vruchtbare aarde van de Ardennen. Of ze telen vergeten-groenterassen en langzaam groeiende kruiden in eigen tuin of kas. Allemaal weten ze de betere groothandels en specialistische leveranciers te vinden. En velen hebben hun persoonlijke relaties met plaatselijke kampioenen.
Video: Augustin’s op de Culipers Lunch
Augustin’s Amsterdam, CuliPerslunch 2019, ‘Lekker!’ van Augustin´s Amsterdam op Vimeo.
Plaatselijke kampioenen
Maar lastig wordt het als de bevlogen chef de hand wil leggen op al die verrassende producten en pure smaken van kampioenen-op-afstand, zoals we die ‘s zomers tegenkomen op de zuidelijke boerenmarkten van Frankrijk, Italië, Spanje, Griekenland en Turkije. De weg van boer tot bord is er dan een vol hindernissen, die de drukke chef en de bevlogen thuiskok amper kunnen nemen.
De hele keten
Ieder oogstjaar bezoekt Augustin’s Amsterdam daarom boeren in het zuiden voor de inkoop van smaakvolle en oorspronkelijke kwaliteitsgrondstoffen. Liefst zijn die uniek en komen ze tegemoet aan de trends naar enkelvoudige oorsprong (‘single origin’), raw food, en vegetarisch of veganistisch (‘vegan’).
Dergelijke grondstoffen controleren we, kopen we in, transporteren, en verwerken, verpakken en bewaren we op hoogwaardige wijze, beter dan de boer zelf of de traditionele tussenhandel dat kan.
Vanuit onze klimaat-beheerste opslag, verkopen en transporteren we de mooiste boerenproducten direct en indirect naar de ambitieuze Nederlandse kok en zijn originele keuken. En dat doen we tegen een goede prijs‑kwaliteitsverhouding.
Naar de winkel

Bezoek onze online winkel en bestel onze Single Origin walnootolie in de smaken Licht, Regulier of Intens. Leverbaar in fles of blik. Of bestel onze exclusieve olijfolie uit Kalamafka, Griekenland.
Recepten met Walnootolie

Samen met José van Mil hebben wij een aantal suggesties samengesteld hoe u met walnootolie uw keuken kunt verrijken. Van combinaties met licht, regulier of intens, tot een met bietenjus.
Onze walnootolie

Bekijk wat de walnootolie van Augustin's Amsterdam zo bijzonder maakt: van de boomgaard in de Franse Périgord Vert tot het persen van de noten in de Nederlandse Betuwe.
Suggesties met onze walnootolie
Meer recepten op onze Recepten paginaWalnootolie: Intensiteiten, herkomst en productie
Walnootolie van Augustin’s Amsterdam is er in drie oplopende smaken en intensiteiten, van Licht naar Regulier tot Intens. Enkelvoudige herkomst (‘single origin’): onze walnootoliën produceren we van noten uit de boomgaard ‘La Fontenelle’ in de Franse Périgord Vert (zie deze link voor documentatie). Ze worden gekraakt, geroosterd en koudgeperst in Nederland. De vaten worden klimaatbeheerst bewaard en op bestelling gebotteld in Amsterdam. Kleinere flessen en grotere blikken leveren we rechtstreeks of indirect aan de chef-kok. De walnootoliën van Augustin’s Amsterdam zijn 100% natuurlijk en worden ambachtelijk bereid van ongeroosterde (‘raw food’), lichtgeroosterde of intens-geroosterde walnoten.
Olie-spijscombinaties met de drie intensiteiten Augustin’s Amsterdam Walnootolie Licht, Regulier en Intens
Licht (ongeroosterd)
• Voor het dressen van salades, warme groenten, wortelen en knollen, zoals peultjes, doperwtjes, boontjes, spinazie, aardappel, maïs (-kolven), witte asperges en avocado.
Regulier (lichtgeroosterd)
• Ook geschikt voor het dressen van groene asperges, soepen, pasta, risotto; gepocheerde of gestoomde vis, kip, of kalfsvlees; en rijp, zoet fruit.
Intens (intens-geroosterd)
• Ook geschikt voor het dressen van witlof, (geroosterde) knolselderij, bloemkool (puree), (gepofte) bietjes; knolletjes als (geroosterde) wortelen, spruitjes, zoete aardappel (topcombi!), schorseneren, pastinaak, pompoen en prei; jonge, rauwe tuinbonen met oude kaas; en sorbetijs van zoete vruchten.
Walnootolie bestellen
Vraag een kosteloos proefmonster aan in onze webwinkel, bestaande uit drie pipetten met onze ongeroosterde, kort geroosterde en langer geroosterde walnootoliën, in de smaken ‘licht’, ‘regulier’ en ‘intens’. Of bestel direct onze schenkflessen van 100 en 250 milliliter, of onze schenkblikken van 500 en 1000 milliliter. Combineer de walnootolie met bakjes gepelde noten (200 g) of kilozakken ongepelde noten uit de boomgaard ‘La Fontenelle’ in de Franse Périgord Vert, voor ongekende en harmonieuze menucombinaties (zie ‘Koken met Walnootolie‘).
Selecteer de walnootolie van jouw smaak: Licht, Regulier of Intens. Kies vervolgens de hoeveelheid: 100 of 250 ml. Of een blik van 500 of 1000 ml. Bestel wat gepelde of ongepelde walnoten mee!
Producten
-
Walnootolie Intens - oogst 2020 €9,27 – €52,32 "incl. 9% BTW"
-
Walnootolie Regulier - oogst 2020 €9,27 – €52,32 "incl. 9% BTW"
-
Walnootolie Licht - oogst 2020 €9,27 – €17,44 "incl. 9% BTW"
-
Walnootolie Licht - oogst 2019 €6,98 – €13,08 "incl. 9% BTW"
-
Recepten
- 17 november 2020Reacties uitgeschakeld voor Walnootolie mayonaise
- 17 november 2020Reacties uitgeschakeld voor Gegrilleerde kalfsbiefstuk met basilicum en Walnootolie
- 17 november 2020Reacties uitgeschakeld voor Eendenborst met kruidnagel, bietjesjus, blauwe bessen, frambozen en Walnootolie
- 16 november 2020Reacties uitgeschakeld voor Poffertjes
- 16 november 2020Reacties uitgeschakeld voor Flensjes met gebakken appel en Walnootolie
- 16 november 2020Reacties uitgeschakeld voor Spaghetti met paddenstoelen, verse oregano, tijm en Walnootolie
- 16 november 2020Reacties uitgeschakeld voor Risotto met doperwtjes, dragon en Walnootolie
- 16 november 2020Reacties uitgeschakeld voor Coquille-carpaccio met sinaasappel en Walnootolie