Lekker! Verraste en Enthousiaste reacties tijdens de Perslunch

Augustin's Amsterdam Augustins Walnootolie intens regulier mild licht biologisch

Maandag 8 april 2019 werd de 10e CuliPerslunch gehouden in de Amsterdamse Kookfabriek, vol kook- en presentatie-eilanden. Ruim veertig voedingsleveranciers presenteerden er hun producten, diensten en kunsten aan meer dan 135 culinaire journalisten en bloggers, die schrijven, fotograferen, filmen en recepten ontwikkelen voor bijvoorbeeld Allerhande, Margriet, JustForKoks, Flair, OhMyFoodness, Foodclicks, de Volkskrant, HelloFresh en NRC.

Augustin´s Amsterdam stond er met de drie nieuwe Walnootoliën – Licht | Regulier | Intens tussen de duurzame harde worsten van DreugWorst, Ivo van Dijk en Nederlands lekkerste kaaswinkel l´Amuse, Betty Koster.

Zo´n vijftig bezoekers aan ons kookeiland kregen een proeverij van Walnootolie in de drie smaakintensiteiten voorgeschoteld, met zoetig maïsbrood, stevig volkorenbrood en een vleugje Maldon-zeezoutvlokken. Daarna was er een pastinaak-uiensoepje met walnootolie en gesnipperd wortelgroen. We serveerden gewokte spinazie-met-geitenkaas en gewokte witlof met onze oliën. Er waren dunne rauwe asperges en dergelijke groente om in hoge olieglaasjes te dopen. We hadden gepofte selderijknol en pastinaak om te combineren en tot slot de verrassende combi van rijpe mango en banaan met wat walnootolie.

‘Oh, héérlijk’, ‘dát is lekker’ en ‘wat is dat verrassend’ (zie de video) waren de meest voorkomende reacties van de culinaire media voor chef-koks en bevlogen thuiskoks. Collega-standhouders combineerden hun producten met onze Walnootolie – Licht | Regulier | Intens voordat de media de arena binnendrongen. Een enkele aanwezige Michelin-chef nodige ons gelijk uit zijn spontane bestelling persoonlijk af te komen leveren voor een proeverij-aan-huis.

De gezelligheid liep een half uurtje uit, we ruimden onze boel en keerden huiswaarts. Net als onze gasten: een beetje moe, maar voldaan.