
Tongrolletjes met wilde spinazie en Walnootolie
Equipment
- stoompan
- cocktailprikkers
Ingrediënten
- 1 kg zoete aardappels
- grof gemalen witte peper
- grof zeezout
- 1 citroen
- Augustin’s Walnootolie Licht, Regulier of Intens.
- 300 gram wilde spinazie
- 3 gefileerde tongen (6 tongfilets)
Instructies
- Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in een laagje gezouten water in ca. 10 minuten gaar. Goed afgieten en fijnstampen.
- Rasp de citroenschil op een fijne rasp boven de puree. Halveer de citroen en knijp er boven de puree slechts een paar (!) druppels sap uit en bewaar de rest van de citroen in de groentelade voor ander gebruik. Voeg wat peper en grof gemalen zout toe.
- Klop 4-5 el Walnootolie door de puree. Proef en breng eventueel verder op smaak.
- Trek de steeltje en dikke, grove nerven van de spinaziebladeren. Leg de tongfilets met de gladste kant naar boven. Bestrooi met wat gemalen peper & zout. Beleg met spinazieblaadjes en rol losjes op. Prik in elk rolletje en prikker om alles bij elkaar te houden.
- Leg de rolletjes in de mand van een stoompan. Plaats de mand met deksel op de met een laagje kokend water gevulde stoompan en stoom de rolletjes in 3-4 minuten gaar.
- Verdeel de puree over de warme borden. Leg de tongrolletjes erop, verwijder de prikkers. Besprenkel met Walnootolie en strooi er wat versgemalen peper & zout over.