
Spaghetti met paddenstoelen, verse oregano, tijm en Walnootolie
Ingrediënten
- 160 g grof geraspte oude kaas
- 300 g spaghetti
- 600 g champignons of gemengde paddenstoelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes oregano
- 4 takjes tijm
- 3 el Augustin’s Franse of Griekse Olijfolie
- Versgemalen peper & zout
- Augustin’s Walnootolie
Instructies
- Zet een kleine koekenpan (18-20 cm doorsnede) op een matig vuur. Verdeel 1/4 van de kaas gelijkmatig over de bodem van de pan. Laat de kaas smelten. Zet het vuur hoog en laat de ‘kaaskoek’ die ontstaat aan de onderkant lichtbruin worden. Haal de kaaskoek met een pannenkoekmes uit de pan en leg hem snel met de bruine kant onder, in een brede kom of in een schaaltje met platte bodem. Druk hem rustig naar beneden, zodat je een brede bodem met opstaande rand krijgt. Laten afkoelen. Maak zo nog 3 kaaskoekbakjes.
- Maak de paddenstoelen schoon. Snijd grote doormidden, in plakjes, reepjes of in vieren.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Haal de blaadjes van de oregano- en tijmtakjes.
- Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken.
- Verwarm de Olijfolie in een ruime, hoge koekenpan of wok en bak de ui hierin gedurende 2 minuten. Voeg de paddenstoelen, knoflook en kruiden toe en bak een paar minuten tot de paddenstoelen gaar zijn. Voeg de spaghetti toe. Breng op smaak peper & zout.
- Zet de kaaskoekbakjes op borden. Schep de spaghetti erin en bedruppel met Walnootolie.
- De kaasbakjes worden geheel of gedeeltelijk bij het gerecht opgegeten.