
Risotto met doperwtjes, dragon en Walnootolie
Ingrediënten
- 3 el Augustin’s Franse of Griekse Olijfolie
- 20 g verse dragon + extra ter garnering of 1/2 el gedroogde dragon
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 g gedopte doperwten liefst vers, desnoods diepvries
- 400-600 ml groentebouillon liefst zelf getrokken
- 200 g risottorijst
- 6 el geschaafde Parmezaanse kaas
- vers gemalen zwarte peper & zout
Instructies
- Hak de dragon fijn; pel en snipper de ui en knoflook.
- Kook de doperwtjes 5 minuten in kokend water en giet ze af.
- Breng de groentebouillon aan de kook.
- Verwarm in een andere diepe pan de Olijfolie en bak de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak tot de
- korrels glazig zijn. Voeg 1/4 van de dragon en de warme doperwtjes toe. Roer 3/4 van de bouillon erdoor en breng al roerende aan de kook. Schenk er telkens als de bouillon door de rijst is opgenomen, wat meer hete bouillon bij.
- Alsmaar blijven roeren. Voeg telkens bouillon toe tot de rijst gaar, maar nog wel stevig is. De risotto mag lekker vochtig blijven.
- Roer er 4 el Parmezaan door.
- Proef en breng op smaak met versgemalen peper en zout en 2-3 el Walnootolie. Leg een deksel op de pan en laat 3 minuten staan.
- Verdeel over warme diepe borden, strooi de rest van de kaas en dragon erover en schenk er nog een klein beetje Walnootolie over.