
Pompoensoep met walnootolie
Equipment
- staafmixer
Ingrediënten
- 750 gram pompoen
- 2 stuks moesappels
- 1 stuk ui
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie Augustin's Franse of Griekse
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1 laurierblad
- 1 takje rozemarijn
- peper & zout
- Augustin’s Walnoten gepeld
- Augustin's Walnootolie Licht, Regulier of Intens
Instructies
- Schil de pompoen en snijd hem in stukjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verwarm een scheutje van de Olijfolie in een diepe soeppan en bak hierin de ui en pompoen al omscheppende gedurende 4 minuten op een vrij laag vuur. Voeg de knoflook, appel en het kerriepoeder toe en bak nog een minuutje.
- Schenk er 1 ¼ l water bij. Voeg het laurierblad, de rozemarijn en wat peper & zout toe.
- Kook op een vrij hoog vuur tot de pompoen goed zacht is (20-30 minuten). Verwijder rozemarijn en laurierblad.
- Pureer de soep met de staafmixer. Voeg 6 el Walnootolie toe. Proef en breng op smaak met peper & zout. Verdeel over kommen en schenk in elk nog wat Walnootolie.
- Garneer met kort gebakken, grof gehakte Walnoten gepeld en grof gehakte kruiden of kiemplantblaadjes (cress).