Poffertjes

Poffertjes
Poffertjes

Poffertjes

José van Mil;
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Hollands

Equipment

  • poffertjespan

Ingrediënten
  

  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 125 ml zure room
  • 1 ei
  • 2 tl suiker
  • 250 ml melk
  • Augustin’s Walnootolie Licht, Regulier of Intens.

Instructies
 

  • Zeef het meel, het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de zure room, het ei, de suiker en ca. 100 ml melk toe en roer er een glad beslag van zonder klontjes. Verdun het beslag al roerende met 1 eetlepel Walnootolie en de rest van de melk. Voeg als het beslag nog iets te dik is een extra scheutje melk toe.
  • Smelt een flinke klont boter. Bestrijk de kuiltjes van een poffertjespan dun met de gesmolten boter en laat de pan op een hoog vuur goed heet worden. Vul de kuiltjes voor ca. 2/3 e met beslag. Begin met de kuiltjes langs de rand van de pan en werk vandaar uit naar het midden toe (de poffertjes in het midden hebben iets minder tijd nodig omdat het daar heter is.)
  • Bak de poffertjes op een matig hoog vuur tot de onderkant lichtbruin begint te kleuren en de bovenkant vrijwel droog is. Keer de poffertjes om met een vork en bak de andere kant op een hoog vuur ook mooi lichtbruin. Leg ze op bordjes, houd ze in de oven op ca. 80° C warm en ga door met bakken tot het beslag op is.
  • Bedruppel de warme poffertjes met Walnootolie en bestrooi ze royaal met poedersuiker.

Notities

Tips: Voeg aan het beslag wat vanillesuiker, geraspte sinaasappel- of citroenschil, koekkruiden of een scheutje rum toe.
Het is erg lekker om de poffertjes te serveren met rijp zoet fruit, besprenkeld met Walnootolie.
 
 

Selecteer de walnootolie van jouw smaak: Licht, Regulier of Intens. Kies vervolgens de hoeveelheid: 100 of 250 ml. Of een blik van 500 of 1000 ml. Bestel wat gepelde of ongepelde walnoten mee!

Trefwoord vegetarisch