Podium

Augustin's Amsterdam Podium

De artistieke keuze van Augustin’s Amsterdam voor 2020

Eva Gans

De etiketten van Augustin’s Amsterdam bieden een artistiek podium. Voor het jaar 2020 hebben we Eva Gans gevraagd de walnoot te verbeelden en de vrije ruimte te vullen met haar creatieve werk.

Met ons podium slaan we de brug tussen het vakmanschap dat we nastreven, en de kunstzinnigheid van mensen als Stern Nijland. We zijn trots op onze producten, en hopen dat u ook van het etiket geniet!

Meer informatie over haar werk en Eva Gans biedt haar website:
evagans.nl
 
 
 
 
 
 
 


augustin's amsterdam podium

De artistieke keuze van Augustin’s Amsterdam voor 2019

Stern Nijland toont ons de wereld met een knipoog

De etiketten van Augustin’s Amsterdam bieden een artistiek podium. Voor het jaar 2019 hebben we Stern Nijland gevraagd de walnoot te verbeelden en de vrije ruimte te vullen met haar creatieve werk.

Sterns Nijlands werk is veelzijdig. Ze maakt collages en pentekeningen, educatief werk voor schoolboeken, ze schildert en maakt linoleumsneden.

Haar bekendste werk is het prentenboek ‘Koning en Koning’, dat ze samen maakte met Linda de Haan. Dit vrolijke boek verscheen in Nederland in 2000, en is sindsdien in al negen andere talen uitgegeven. Ook is het verhaal meermalen bewerkt voor theater en zelfs voor ballet.

Stern toont ons de wereld met een knipoog. Kenmerkend voor haar werk zijn de speelse, maar heldere lijnen, het contrast en de kleuren. Deze komen met name bij haar linoleumsneden naar voren. En hoewel linoleum zich niet zo makkelijk laat hanteren als pen en papier, weet Stern ook met dit weerbarstige materiaal haar kenmerkende speelsheid te behouden.

Nationale erkenning voor haar werk volgde. In 2002 ontving Stern Nijland de Zilveren Griffel voor haar prentenboek ‘Mevrouw Dientje en het leverworstmysterie’.

Gecharmeerd door haar serie linoleumsneden over dieren, hebben we Stern Nijland gevraagd om haar weergave van de walnoot voor het vooraanzicht van de etiketten voor onze walnootproducten. Daarnaast hebben wij haar het podium geboden op de zijkant van onze etiketten, voor een artistieke linoleumsnede.

Verrassend maar heel toepasselijk kwam Stern met een illustratie die de vos en de raaf uit Jean de la Fontaine’s fabel ‘Le Corbeau et le Renard’ verbeeldt. Over de vos die het water in de bek loopt, bij het zien van de kaas die de raaf heeft. Hij complimenteert de raaf net zo lang met zijn mooie stem, dat die het op een ´zingen´ zet en de kaas laat vallen, waarop de vos er lachend met de buit vandoor gaat.

Met ons podium slaan we de brug tussen het vakmanschap dat we nastreven, en de kunstzinnigheid van mensen als Stern Nijland. We zijn trots op onze producten, en hopen dat u ook van het etiket geniet!

Meer informatie over haar werk en Stern Nijland biedt haar website:
sternnijland.nl