
Gegrilleerde kalfsbiefstuk met basilicum en Walnootolie
Equipment
- grilpan of grilplaat
- barbeque
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 300 g kalfsbiefstuk
- Augustin’s Franse of Griekse Olijfolie
- grof gemalen zwarte peper & grof zout
- 12 kleine basilicumblaadjes
- Augustin’s Walnootolie Regulier of Intens
Instructies
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Pel de sjalot en knoflook en snijd in stukjes (als je een barbecue gaat gebruiken, moeten de sjalotstukjes groter en de knoflook heel blijven, aan een spies geroosterd worden en daarna pas klein gesneden.
- Wrijf de kalfsbiefstuk goed in met een beetje Olijfolie. Bestrooi hem rondom met peper & zout.
- Grilleer het vlees met het sjalotje en de stukjes knoflook in een gloeiendhete, zware grilleerpan, of op een dikke grilleerplaat, of op de barbecue aan beide kanten bruin en rood of rosé van binnen. Grilleertijd varieert afhankelijk van de dikte van de biefstuk en hoe rood of rosé het vlees mag zijn. Hoe dikker hoe langer, hoe roder hoe korter: 4-8 minuten. Geregeld keren. Bedek het vlees met de blaadjes basilicum en verpak het losjes in aluminiumfolie.
- Bedek met een paar schone, dikke theedoeken en laat 10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken en leg deze op plankjes of warme borden. Leg er de sjalot en knoflook erbij. Bestrooi met peper & zout en besprenkel met Walnootolie.