Gegrilleerde asperges met Walnootolie

asperges met walnootolie
asperges met walnootolie

Gegrilleerde asperges met Walnootolie

José van MIl
Gegride asperges met Walnootolie
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, voorgerecht
Keuken Frans, Italiaans, Mediterraan
Porties 4 personen

Equipment

  • grilpan
  • grilplaat

Ingrediënten
  

  • 24 stuks asperges witte of groene
  • Augustin's Walnootolie Licht, Regulier of Intens
  • zwarte peper grof gemalen
  • zeezout grof

Instructies
 

  • Snijd de houtige onderkanten van de asperges. Schil witte asperges.
  • Grilleer de asperges in een gloeiendhete grilleerpan, of op een grilleerplaat, of op de barbecue in 5-10 minuten lichtbruin en gaar. Grilleertijd varieert afhankelijk van de dikte van de asperges en of je ze een beetje stevig of juist heel gaar wilt hebben. Regelmatig keren.
  • Leg de asperges op de borden.
  • Dressen met wat Walnootolie.
  • Maal er wat peper & zout over

Notities

Tip: Gegrilleerde asperges zijn ook heerlijk met Walnootoliemayonaise!
 

Selecteer de walnootolie van jouw smaak: Licht, Regulier of Intens. Kies vervolgens de hoeveelheid: 100 of 250 ml. Of een blik van 500 of 1000 ml. Bestel wat gepelde of ongepelde walnoten mee!

Trefwoord asperges, snel, vegan, vegetarisch, walnootolie