• Olijfboomgaard Frankrijk
    Olijfboomgaard in Cruis, Alpes-de-Haute-Provence, Frankrijk

Biologische Franse Olijfolie AOC

Onze Franse olijfolie

Augustin’s Amsterdam Franse Olijfolie is een ongeraffineerde, biologische olijfolie van gecontroleerde herkomst (AOC: Appelation d´Origine Contrôlée), uit eerste, koude, mechanische persing.
De olijven voor Augustin’s Franse Olijfolie worden geoogst in onze olijfboomgaard in Cruis in het Franse departement Alpes-de-Haute-Provence. Goede olijfolie moet onmiddellijk na de oogst worden geperst en donker en koel worden bewaard. Augustin’s Franse Olijfolie wordt vervolgens in Amsterdam gebotteld in blikken van 1000 en 500 ml en in donkere flesjes van 250 en 100 ml.
Augustin’s Franse olijfolie is van hoge kwaliteit, wat ook blijkt uit de zeer lage zuurgraad van 0,3%. De olie is geelgroen van kleur en heeft een milde, maar onmiskenbare olijfsmaak, met een verfijnd pepertje in de nasmaak.

  • De teelt is biologisch. Dat wil zeggen dat er alleen organische meststoffen worden gebruikt en natuurlijke bestrijdingsmethoden worden toegepast.
  • Het persen, bottelen en gekoelde eerste opslag, gebeurt onmiddellijk na de oogst nabij de olijfgaard in Cruis.
  • Augustin’s bewaart en bottelt in Amsterdam.
  • Onze nauwe samenwerking zorgt voor topkwaliteitsproducten tegen een alleszins redelijke prijs.

Cruis, Alpes-de-Haute-Provence, Frankrijk

In het dorpje Cruis in de Franse Vooralpen wonen rond de 600 mensen op een hoogte van 710 meter boven zeeniveau. Binnen de bosachtige gemeente, overbrugt de helling van de Montagne de Lure een hoogte van 575 tot 1732 meter. De kalkrijke bodem is er gevormd tussen de late Jura en het vroege Krijt.
De boeren rond het karakteristieke dorpje Cruis, produceren een aantal producten van gecontroleerde herkomst (AOC: Appelation d´Origine Contrôlée), waaronder pure lavendelolie, banon – een klein rauwmelks geitenkaasje in kastanjebladeren – en onze voortreffelijke Augustin´s Amsterdam Franse Olijfolie. Daarnaast vindt er wijnbouw en schapenfokkerij plaats.

Koken & Genieten

Augustin’s Franse kwaliteitsolijfolie is een sublieme smaakmaker:

  • als aromatische tafelolijfolie om te dopen met brood
  • perfect voor de bereiding van croutons
  • bijzondere olijfolie om te sprenkelen over enkelvoudige salades, gemengde salades, rucola (oftewel ´notensla´), tomatensalade, aardappelsalade, salade Caprese, salade Niçoise, salade met sinaasappel en gerookte eendenborst, rauwkost en avocado
  • heel fijn over traditionele carpaccio als zalmcarpaccio en bietencarpaccio, champignoncarpaccio en carpaccio van fruit (meloen, aardbei en sinaasappel)
  • perfecte basis voor vinaigrette
  • mooi van smaak door mayonaise, rouille, aioli, tapenades, pesto’s, Caesar-dressing, blauwe kaasdressing, salsa verde en andere koude sauzen
  • ideaal over gekoelde en warme soepen
  • heel mooie olijfolie voor het dressen van pasta’s en risotto, zeker ook in combinatie met Parmezaanse kaas, gorgonzola of geitenkaas
  • voor een fijne ´finishing touch´, door de olijfolie vlak voor het serveren toe te voegen aan stoofschotels, stamppotten, aardappel en groentepuree en vlees- of tomatensaus
  • heerlijk over pizza’s, tajines en labneh
  • mooie olijfolie voor het dressen van gebakken of gegrild vlees (entrecôte, ribeye, côte de bœuf), gevogelte, vis, wortel- en knolgroente, pompoen, groene groenten en aardappelbereidingen
  • lekker over gepofte groenten
  • uitstekende olijfolie voor het maken van kruidenolie, getrokken met aromatische, verse kruiden en knoflook

Augustin’s Franse olijfolie is geelgroen van kleur en heeft een milde, onmiskenbare olijfsmaak, met een verfijnd pepertje in de nasmaak. Zuurgraad  0,3%

Augustin's Franse Olijfolie AOC

Augustin’s Franse Olijfolie AOC geelgroen van kleur, vers geperst.

Voedingswaarde per 100 ml 98,0 g.

Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 78,2 g.

waarvan:
oliezuur (omega-9-vetzuur) 78,2 g.
Verzadigde vetzuren 12,0 g.
waarvan:
palmitinezuur 9,4 g.
stearinezuur 2,6 g.
Meervoudig onverzadigde vetzuren 7,9 g.
waarvan:
alfa-linoleenzuur (omega-3-vetzuur) 0,6 g.
linolzuur (omega-6-vetzuur) 7,3 g.

Vitaminen
vitamine E (43% a.i.) 5,1 mg
pro-vitamine A (bèta-caroteen) 25 µg
vitamine A (retinol act equivalent) 2 µg
Energie 825 Kcal. / 3390 KJ
Zuurgraad 0,3 %

Allergie-informatie:
Deze olie wordt verwerkt in een bedrijf waar ook noten worden verwerkt.

Gebruiksinformatie:
Ongeschikt voor bakken en braden – ongeraffineerde olijfolie heeft een walmpunt van slechts 160°C.

Bewaaradvies:
Koel (7°C) en donker bewaard, is Augustin’s Franse olijfolie een jaar houdbaar in ongeopende verpakking. Na openen nog drie tot zes maanden vol op smaak, naar gelang de bewaaromstandigheden.