
Flensjes met gebakken appel en Augustin's biologische walnootolie
Ingrediënten
- 3 zoete appels
- 150 g bloem of volkorenmeel
- zout
- 2 eieren
- 400 ml melk
- boter
- Augustin’s Walnootolie Licht, Regulier of Intens
Instructies
- Snijd de appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukken.
- Meng de bloem of het meel met 1 tl zout. Roer het ei en de helft van de melk erdoor. Voeg de rest van de melk beetje bij beetje toe en roer tot er geen klontjes meer zijn.
- Verhit een klontje boter in een kleine koekenpan of crêpepannetje. Bedek de bodem met een dun laagjes beslag en bak het flensje om en om lichtbruin. Schuif het flensje op een bord dat op een pan met een laagje kokend water staat. Leg er een ander bord omgekeerd op zodat de flensjes warm blijven. Bak al het beslag tot flensjes. Houd ze warm op de eerder gebakken flensjes tussen de borden op de pan heet water.
- Bak tegelijkertijd in een andere koekenpan met wat boter, de stukjes appel in een paar minuten lichtbruin en gaar.
- Beleg de flensjes met appel, bedruppel ze met Walnootolie en strooi er aan tafel eventueel basterd- of poedersuiker over.
Notities
- Voor hartige flensjes: voeg gehakte gemengde verse kruiden en wat kerriepoeder toe aan het beslag en roer er een paar eetlepels gemalen Parmezaanse kaas door. Besprenkel de hartige flensjes voor het eten met Walnootolie.
- Pannenkoeken: Maak een dikker beslag door wat minder melk te gebruiken en bak er in een grotere pan pannenkoeken van. Serveer ze ook met appel, grof gehakte Walnoten gepeld, Walnootolie en eventueel uitgebakken spek.