
Artisjok met Walnootolievinaigrette
Equipment
- grote pan
Ingrediënten
- 4 stuks artisjokken grote
- 2 partjes citroen
- 4 eetlepels azijn (zachte, bv balsamico of sherry)
- ½ eetlepel mosterd
- 1-3 theelepel suiker
- 2 eetlepels fijngehakte gemengde groene kruiden vers
- ½ eetlepel fijngehakte sjalot
- 2 eetlepels Augustin’s Walnoten gepeld, grof gehakt
- 12 eetlepels Augustin’s Walnootolie Licht, Regulier, of Intens
- peper & zout
Instructies
- Was de artisjokken en zet ze in een grote pan met de partjes citroen onder gezouten water. Leg er een te kleine deksel omgekeerd op zodat de artisjokken onder water blijven (het omgekeerde deksel eventueel verzwaren met wat borden).
- Breng aan de kook en laat de artisjokken op een matig vuur in 40 tot 60 minuten gaar worden. Deze zijn gaar als de bladeren er makkelijk uitgetrokken kunnen worden.
- Meng ondertussen de azijn met mosterd, suiker, de gehakte groene kruiden, de gehakte, sjalot en de stukjes walnoot.
- Roer er wat peper & zout en de olie door.
- Proef en breng op smaak.
- Laat de gare artisjokken ondersteboven in een vergiet uitlekken. Serveer deze warm of koud met de vinaigrette.
- Heerlijk dopen en het malse artisjokvlees uit de blaadjes eten.