accordeon test
Onze noten
– Onze noten groeien in het gematigde klimaat van de Franse Périgord Vert, waar het klimaat en de bodem – ‘de terroir’ – optimaal zijn voor walnoten.
– Daar betrekken we ze van de biologische walnootboomgaard ‘La Fontenelle’, waar ze geheel natuurlijk groeien en rijpen.
– Bij het schudden van de bomen en het rapen, worden de walnoten ontdaan van hun groene bolster.
– De walnoten-in-dop worden gewassen en enkele weken gedroogd.
Het productieproces
• De noten worden machinaal gekraakt, met de hand geselecteerd op onzuiverheden en ontdaan van de resten van de binnenschil.
• De Lichte smaakvariëteit verkrijgen we door de noten vóór de koude persing ongeroosterd te laten (‘raw food’).
• De smaakvariëteiten Regulier en Intens worden licht of wat langer geroosterd op een dikke RVS-plaat.
• De RVS-plaat wordt gelijkmatig verwarmd door gasbranders.
Bewaring
• De bestellingen worden gebotteld in donkere flesjes of in blikken.
• Koel en donker, in de koelkast bewaard, is de verpakte walnootolie tot twaalf maanden houdbaar.
Licht (ongeroosterd)
• Voor het dressen van salades, warme groenten, wortelen en knollen, zoals peultjes, doperwtjes, boontjes, spinazie, aardappel, maïs (-kolven), witte asperges en avocado.
Regulier (lichtgeroosterd)
• Ook geschikt voor het dressen van groene asperges, soepen, pasta, risotto; gepocheerde of gestoomde vis, kip, of kalfsvlees; en rijp, zoet fruit.
Intens (intens-geroosterd)
• Ook geschikt voor het dressen van witlof, (geroosterde) knolselderij, bloemkool (puree), (gepofte) bietjes; knolletjes als (geroosterde) wortelen, spruitjes, zoete aardappel (topcombi!), schorseneren, pastinaak, pompoen en prei; jonge, rauwe tuinbonen met oude kaas; en sorbetijs van zoete vruchten.
Licht (ongeroosterd)
• Voor het dressen van salades, warme groenten, wortelen en knollen, zoals peultjes, doperwtjes, boontjes, spinazie, aardappel, maïs (-kolven), witte asperges en avocado.
Regulier (lichtgeroosterd)
• Ook geschikt voor het dressen van groene asperges, soepen, pasta, risotto; gepocheerde of gestoomde vis, kip, of kalfsvlees; en rijp, zoet fruit.
Intens (intens-geroosterd)
• Ook geschikt voor het dressen van witlof, (geroosterde) knolselderij, bloemkool (puree), (gepofte) bietjes; knolletjes als (geroosterde) wortelen, spruitjes, zoete aardappel (topcombi!), schorseneren, pastinaak, pompoen en prei; jonge, rauwe tuinbonen met oude kaas; en sorbetijs van zoete vruchten.