accordeon test

Onze noten

– We gebruiken de beste notensoort, de Juglans regia, in de variëteit Franquette.
– Onze noten groeien in het gematigde klimaat van de Franse Périgord Vert, waar het klimaat en de bodem – ‘de terroir’ – optimaal zijn voor walnoten.
– Daar betrekken we ze van de biologische walnootboomgaard ‘La Fontenelle’, waar ze geheel natuurlijk groeien en rijpen.
– Bij het schudden van de bomen en het rapen, worden de walnoten ontdaan van hun groene bolster.
– De walnoten-in-dop worden gewassen en enkele weken gedroogd.

Het productieproces

• Daarna vervoeren we ze naar een hoogwaardige olieperserij in Nederland, waar ze binnen enkele dagen worden gedopt en gelijk koud en zonder toevoegingen (‘ongeraffineerd’) tot olie worden geperst.
• De noten worden machinaal gekraakt, met de hand geselecteerd op onzuiverheden en ontdaan van de resten van de binnenschil.
• De Lichte smaakvariëteit verkrijgen we door de noten vóór de koude persing ongeroosterd te laten (‘raw food’).
• De smaakvariëteiten Regulier en Intens worden licht of wat langer geroosterd op een dikke RVS-plaat.
• De RVS-plaat wordt gelijkmatig verwarmd door gasbranders.

Bewaring

• De ongezeefde walnootolie wordt in onze klimaat-beheerste opslag koel (max. 7°C) en donker bewaard.
• De bestellingen worden gebotteld in donkere flesjes of in blikken.
• Koel en donker, in de koelkast bewaard, is de verpakte walnootolie tot twaalf maanden houdbaar.

 

Licht (ongeroosterd)

Rauw geperst uit ongeroosterde noten. Een pure, mild-neutrale, zachte olie. Hartstikke gezonde ‘raw food’.
• Voor het dressen van salades, warme groenten, wortelen en knollen, zoals peultjes, doperwtjes, boontjes, spinazie, aardappel, maïs (-kolven), witte asperges en avocado.

Regulier (lichtgeroosterd)

Geperst uit noten die wat korter op een lagere temperatuur zijn geroosterd. Een zachte olie met een milde, natuurlijke notensmaak.
• Ook geschikt voor het dressen van groene asperges, soepen, pasta, risotto; gepocheerde of gestoomde vis, kip, of kalfsvlees; en rijp, zoet fruit.

Intens (intens-geroosterd)

Geperst uit noten die wat langer op een hogere temperatuur zijn geroosterd. Een uitgesprokener olie met een diepere, intense, maar nog altijd natuurlijke notensmaak.
• Ook geschikt voor het dressen van witlof, (geroosterde) knolselderij, bloemkool (puree), (gepofte) bietjes; knolletjes als (geroosterde) wortelen, spruitjes, zoete aardappel (topcombi!), schorseneren, pastinaak, pompoen en prei; jonge, rauwe tuinbonen met oude kaas; en sorbetijs van zoete vruchten.

 

Licht (ongeroosterd)

Rauw geperst uit ongeroosterde noten. Een pure, mild-neutrale, zachte olie. Hartstikke gezonde ‘raw food’.
• Voor het dressen van salades, warme groenten, wortelen en knollen, zoals peultjes, doperwtjes, boontjes, spinazie, aardappel, maïs (-kolven), witte asperges en avocado.

Regulier (lichtgeroosterd)

Geperst uit noten die wat korter op een lagere temperatuur zijn geroosterd. Een zachte olie met een milde, natuurlijke notensmaak.
• Ook geschikt voor het dressen van groene asperges, soepen, pasta, risotto; gepocheerde of gestoomde vis, kip, of kalfsvlees; en rijp, zoet fruit.

Intens (intens-geroosterd)

Geperst uit noten die wat langer op een hogere temperatuur zijn geroosterd. Een uitgesprokener olie met een diepere, intense, maar nog altijd natuurlijke notensmaak.
• Ook geschikt voor het dressen van witlof, (geroosterde) knolselderij, bloemkool (puree), (gepofte) bietjes; knolletjes als (geroosterde) wortelen, spruitjes, zoete aardappel (topcombi!), schorseneren, pastinaak, pompoen en prei; jonge, rauwe tuinbonen met oude kaas; en sorbetijs van zoete vruchten.